Takmičenja

Kantonalno takmičenje

Turski jezik

Arma Muminović 8 razred - 92 boda - 2. mjesto

Iman Hadžić 8 razred - 87 bodova - 3. mjesto

Tajra Mustafić 9 razred - 92 boda - 2. mjesto

Lejla Huseinović koja je također predstavljala našu školu.

Iskrene čestitke našim učenicama i nastavnici Edini Alikadić.


ROBOTIKA

BOSANSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

MATEMATIKA 

ENGLESKI JEZIK

             HISTORIJA 

                   FIZIKA

REVIJA - HOR

            MATEMATIKA

Općinsko takmičenje - odbojka djevojčice

Općinsko takmičenje - odbojka dječaci


OPĆINSKO TAKMIČENJE GEOGRAFIJA 

Danas (15.03.2023. godine) je u Velikoj Sali Općine Vogošća održano općinsko takmičenje iz geografije za učenike vogošćanskih osnovnih škola u kategoriji devetih razreda.

Najuspješnije su bile učenice naše škole.

Iskrene čestitke učenicama kao i nastavniku Elmedinu Piriću koji ih je vodio putem ka zvijezdama.


OPĆINSKO TAKMIČENJE INFORMATIKA

U sklopu kalendara takmičenja za školsku 2022./2023.godinu 13.03.2023.godine održano je općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta informatika za učenike vogošćanskih osnovnih škola. Takmičenje je održano u Osnovnoj školi “Mirsad Prnjavorac”, a svaku školu je predstavljala tročlana ekipa.

Prvo mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole “Izet Šabić” . Drugoplasirani su učenici naše Škole koju su predstavljali Tarik Ajanović, Lamija Avdić i Sara Čutura. Matematika 

U OŠ „Porodice ef. Ramić“ u Semizovcu danas je održano takmičenje iz matematike za učenike šestih, sedmih, osmih i devetih razreda iz svih pet vogošćanskih osnovnih škola.

Učešće na ovom takmičenju uzelo je 60 takmičara.

Upućujemo iskrene

čestitke

našim učenicima i njihovim nastavnicama, a posebno učenicima VI i VII razreda i nastavnici Fikreti Hadžimulić koji će našu školu i Općinu Vogošća predstavljati na kantonalnom takmičenju!


“Najviši oblik misli je u matematici.” Platon


TAKMIČENJA - FIZIKA

Imran (Emir) Tabaković, je učenik 9.razreda OŠ „Zahid Baručija“ . Imran je učestvovao na takmičenjima iz fizike i ostvario dobre rezultate. Na školskom takmičenju je osvojio prvo mjesto i predstavljao je školu na općinskom takmičenju na kojem je takođe osvojio prvo mjesto. Nakon toga je učestvovao na kantonalnom tamičenju, gdje je osvojio peto mjesto i stekao pravo na učešće za Federalno takmičenje.

Federalno takmičenje održano je 28.05.2022.godine u Tuzli na kojem je u kategoriji 9.razreda učestvovalo 28 učenika, Imran je osvojio šesto mjesto.

Bravo